Urenregistratiesoftware voor webwinkeliers: waarop letten?

Leestijd: ongeveer 3 minuten 31 december 2020 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Wil je als webwinkelier urenregistratiesoftware gebruiken? Dan is dat wellicht een goed idee. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken die je moet weten en afwegingen die je moet maken. Hieronder zijn de belangrijkste aspecten besproken.

Webwinkelier en urenregistratie voor de Belastingdienst

Vaak zien we dat webwinkeliers een urenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst. Ze willen nu eenmaal van extraatjes zoals de zelfstandigenaftrek kunnen genieten en daarvoor moeten ze aantonen hoeveel uren ze aan hun onderneming spendeerden. Een urenregistratie is dan ook een must.

Een van de belangrijkste zaken is dat de voorgelegde tijd en data voldoende aannemelijk zijn. Veel is daarbij afhankelijk van het uitgeoefende beroep en dat speelt in het voordeel van de webwinkelier. Bij een tuinman is het bijvoorbeeld vreemd als er elke dag tot na middernacht wordt gewerkt. Het kan al eens gebeuren dat hij tot laat op de avond aan zijn administratie werkt, maar hij zal toch grotendeels overdag in de tuin aan het werk zijn. Nachtwerk zal hij dan ook heel goed moeten verantwoorden. Bij een webwinkelier is het minder gek dat er tot laat in de nacht wordt gewerkt, zeker als er snelle levertijden worden gegarandeerd.

Hoe dan ook zal zelfs een webwinkelier al eens uren extra aannemelijk moeten maken. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer er in de urenregistratie staat dat je samen met een goede vriend enkele uren hebt zitten brainstormen over een leuk logo of een verrassende actie.

Webwinkelier, urenregistratie en verantwoordingsstukken bijhouden

Een goede urenregistratie is met andere woorden belangrijk, maar ook bij een correcte urenregistratie kan het nodig zijn om bijlages ter verantwoording bij te houden. In het bovenstaande voorbeeld zouden dat bijvoorbeeld de notities van de brainstormsessie kunnen zijn. Neem daar fotootjes van en link ze aan de geregistreerde uren. Bij veel urenregistratiesoftware is dat perfect mogelijk. Bovendien zal je deze foto’s eveneens kunnen gebruiken wanneer de fiscus twist over de restaurantkosten die bij de brainstormsessie zijn gemaakt.

Veel mogelijkheden, maar niet altijd een meerwaarde

Als webwinkelier is urenregistratiesoftware inderdaad een goed idee, maar vraag je ook af waarom je het doet. Intern heeft een goede urenregistratie vaak minder nut. De geregistreerde uren worden in ieder geval niet gebruikt in functie van de facturatie. Mogelijk hebben ze enigszins nut voor eigen inzichten, bijvoorbeeld voor latere ontwikkelingstrajecten, maar vaak is het nut toch beperkt tot de verantwoording voor de Belastingdienst.

Bij het zoeken naar de beste urenregistratiesoftware voor webwinkeliers is dat iets om rekening mee te houden. Vaak biedt urenregistratiesoftware allerlei tools aan, zoals de mogelijkheid om in een enkele klik facturen aan te maken, het instellen van uurtarieven per project of werknemer, uitgebreide rapportages enzovoort. Dat heeft een webwinkelier in principe niet nodig en het brengt alleen maar onnodig hoge kosten met zich mee. Zij kiezen beter voor goedkopere en eenvoudigere urenregistratietools.

Urenregistratie en personeel

Anders is het natuurlijk wanneer er personeel in dienst is en de urenregistratie ook hiervoor nuttig is. Urenregistratie kan nu eenmaal ook worden gebruikt voor afwezigheidsregistraties, om het overwerk bij te houden, om de vrije dagen te berekenen enzovoort. Er zijn urenregistratietools die dergelijke mogelijkheden bieden, maar het zal allicht niet verbazen dat ze ook duurder zijn.

Urenregistratiesoftware voor webwinkeliers vergelijken

Er is veel mogelijk, maar het is niet altijd even nuttig. Daarom is het belangrijk dat je zelf nagaat welke urenregistratietools voor webwinkeliers al dan niet een meerwaarde zijn. Op basis hiervan kan je dan een geschikte leverancier zoeken. Ook andere zaken zoals opzegtermijnen kunnen daarbij een rol spelen. De beste urenregistratiesoftware voor webwinkeliers vinden, doe je met behulp van onze vergelijkingstool.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie