Tools voor gratis urenregistratie in Excel

Leestijd: ongeveer 2 minuten 17 december 2020 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Om van een aantal fiscale voordelen als de zelfstandigenaftrek te genieten, is het nodig om de voor je onderneming gewerkte uren aannemelijk te maken. Strikt genomen is het bijhouden van een urenregistratie niet verplicht, maar in de praktijk is het wel aanbevolen omdat het een van de beste manieren is om de gepresteerde uren te bewijzen. We krijgen regelmatig de vraag of er ook gratis templates voor urenregistratie in Excel bestaan. Jazeker, maar er zijn een aantal beperkingen. We bespreken het aan de hand van twee voorbeelden.

Uren bijhouden in Excel via Easy Template

Easy Template biedt talloze gratis Excel-templates aan. Ze hebben bijvoorbeeld templates om de rente te berekenen voor de hypotheek of om de btw te berekenen, maar ook voor de urenregistratie. Via deze template kan je gratis je urenregistratie bijhouden.

Via de gratis template voor urenregistratie houd je bij wanneer je voor welke klant hebt gewerkt en welke activiteiten je daarvoor hebt uitgevoerd. Bovendien kan je de activiteiten meteen ook linken aan een factuur en zie je netjes het aantal gewerkte uren. Je kan daarnaast op het een en ander sorteren om bijvoorbeeld enkel te zien hoeveel uren je voor een specifieke klant of activiteit hebt gewerkt.

Hoewel het in essentie een goed sjabloon is om je uren in bij te houden en het nog steeds beter is dan geen urenregistratie bijhouden, zijn de mogelijkheden hoe dan ook beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld niet in één klik facturen aanmaken en kan je ook niet meteen uurtarieven hanteren per project of per werknemer, hoewel dat met een aantal complexe formules wel kan worden verholpen.

Denk daarnaast aan het ontbreken van uitgebreide rapportages, overwerkregistratie van personeel enzovoort. Koppelingen met HRM-tools zijn evenmin mogelijk en je moet natuurlijk altijd je Excel-documentje bij de hand hebben want anders gaat het niet lukken. Via de template Urenregistratie Personeel biedt Easy Template wel de mogelijkheid aan om alsnog personeelsuren bij te houden, maar dit bestand is enkel tegen betaling te downloaden.

Template van Urenregistratieexcel.nl

Ook via de website urenregistratieexcel.nl kan je een gratis Excel-template voor urenregistratie downloaden. Met deze template kan je wel net iets meer. Zo kan je bijvoorbeeld ook rapporten analyseren en urenkaarten aanmaken per jaar of per week. Ook hier zijn er echter beperkingen. Wil je bijvoorbeeld uren koppelen aan projecten, klanten of medewerkers? Of wil je inzicht verkrijgen in de nog te factureren uren? Dan moet je de betaalde premiumeditie kopen.

Goede urenregistratie-apps als alternatief

Er zijn zeker gratis templates voor urenregistratie in Excel te vinden en bovenstaande twee templates behoren hoe dan ook tot onze favorieten. Toch zijn de mogelijkheden over het algemeen beperkt en moet je al snel overstappen op een betaalde versie. Bovendien ben je zelfs dan onherroepelijk gebonden aan Excel, een softwareprogramma dat je natuurlijk ook eerst even moet aanschaffen. Daarnaast heb je geen app waar je lekker flexibel mee aan de slag kan gaan.

Wil je echt de beste en uitgebreidste tools voor een aangenaam prijsje? Dan is een goede urenregistratie-app toch nog steeds de beste keuze. Via onze vergelijkingstool vind je eenvoudig betaalbare urenregistratie-apps waarmee je flexibel kan werken en die je eenvoudig kan koppelen aan HR- en facturatietools.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Tags:

excel, gratis

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie