4 voordelen van een goede urenregistratie voor de zzp’er

Leestijd: ongeveer 2 minuten 27 oktober 2020 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Een goede urenregistratie is niet alleen belangrijk voor het mkb en voor wie personeel in dienst heeft. Ook als zzp’er zijn er veel voordelen aan het gebruik van goede urenregistratiesoftware verbonden. Hieronder zijn de vier belangrijkste voordelen weergegeven.

# 1. Voldoen aan het urencriterium

Een belangrijke reden om uren te registreren is natuurlijk om te bewijzen dat je aan het urencriterium voldoet. De Belastingdienst biedt zzp’ers verschillende belastingvoordelen aan, maar legt daarbij wel een aantal eisen op. Om bijvoorbeeld een beroep te kunnen doen op de startersaftrek of de meewerkaftrek moet je aannemelijk maken dat je per kalenderjaar minimaal 1.225 uur aan je onderneming besteedt. Aannemelijk maken betekent dat je op verschillende manieren je gepresteerde uren kan aantonen, maar uren in een agenda of in een Excel-bestand zijn toch niet zo sluitend. Door goede urenregistratiesoftware te gebruiken voorkom je problemen met de Belastingdienst.

# 2. Correct facturen opstellen

Wanneer je uurtarieven hanteert, is het maar logisch dat je ook een goede urenregistratie bijhoudt. Zo factureer je netjes het werk dat je levert en hoef je het niet te doen met ramingen. Wanneer je echter met vaste prijzen en tarieven werkt, is een goede urenregistratie ook een meerwaarde. Uit je urenregistratie leer je bijvoorbeeld hoeveel tijd je echt spendeert aan een opdracht. Zoals je wel weet gaat dat verder dan alleen de uitvoering ervan. Op basis hiervan kan je dan bepalen of je projectprijs wel volstaat. Door te leren van eerdere projecten stel je betere offertes op en kan je klanten correct factureren, zowel vanuit hun als vanuit jouw perspectief.

# 3. Strategische beslissingen nemen

Een ondernemer is uiteraard niet alleen bezig met het realiseren van projecten. Je moet ook nog even je administratie in orde brengen, offertes maken en verzenden, klantenvragen beantwoorden et cetera. Al die extraatjes hopen snel op en zorgen ervoor dat je op het einde van de rit veel tijd verliest. Inzicht hierin helpt om betere beslissingen te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen of het automatiseren van bepaalde taken al dan niet lucratief is. Verkopers beweren natuurlijk van wel, maar we raden toch aan om het vooral zelf even te bepalen.

# 4. Leren uit je uren

De urenregistratie is een bron van informatie waarbij je veel leert over jezelf. Wanneer stel je het vaakst taken uit? Op welke momenten van de dag verzet je het meeste werk en wanneer lijkt het maar niet te lukken? Als je daar inzicht in hebt, kan je beter inplannen. Blijk je bijvoorbeeld een ochtendmens te zijn? Dan is dat het moment waarop je de hersenkrakers behandelt. Een dipje net na de middag? Dat is dan weer een ideaal moment om rustig even de mails te bekijken. Doe je het omgekeerd? Dan loopt het gegarandeerd fout.

Urenregistratiesoftware vergelijken

Wil je zelf ontdekken welke voordelen urenregistratiesoftware jou oplevert? Vraag dan proefaccounts aan en maak kennis met de mogelijkheden van verschillende urenregistratie-apps. Via onze vergelijkingstool vind je eenvoudig aanbieders van urenregistratiesoftware en lees je meteen ook reviews van echte gebruikers.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie