Wat heeft urenregistratie horeca-ondernemers te bieden?

Leestijd: ongeveer 2 minuten 28 april 2022 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Urenregistratie en projectmanagement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch heeft urenregistratie ook andere ondernemers veel te bieden. Zo kan urenregistratie horeca-ondernemers op verschillende manieren helpen. In dit artikel leggen we uit wat urenregistratie is en welke voordelen urenregistratie horeca-ondernemers te bieden heeft.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is het proces waarbij het aantal gewerkte uren van een persoon, bijvoorbeeld een ondernemer of een medewerker, wordt geregistreerd en wordt gelinkt aan bepaalde projecten of taken. Bij urenregistratie worden met andere woorden niet alleen het aantal gepresteerde uren geregistreerd, maar wordt het ook inzichtelijk aan welke taken deze uren zijn gespendeerd. De urenregistratie kan op verschillende manieren worden bijgehouden, bijvoorbeeld door de werkgever of door de werknemer zelf. Er bestaat ook handige urenregistratiesoftware om dit registratieproces te vereenvoudigen en om gemakkelijk grafieken te kunnen raadplegen. Dat is meteen ook minder foutgevoelig dan bijvoorbeeld het achteraf invullen van spreadsheets.

Controleren en correct verlonen

Op verschillende manieren kan de urenregistratie horeca-ondernemers helpen. In de eerste plaats is het een controletool. Je controleert de werkzaamheden van werknemers en merkt het al snel op als ze zich niet optimaal inzetten. In de andere richting kun je met de geregistreerde uren werknemers correct verlonen. Salarissen worden betaald op basis van een correcte urenverantwoording en dat is voor iedereen de eerlijkste oplossing.

Inzichtelijkheid, kostenbesparing en correct factureren

Daarnaast zorgt urenregistratie voor inzichtelijkheid. Link de uren aan salarissen en je merkt al snel waarnaar het budget stroomt. Deze inzichten kunnen helpen om betere beslissingen te nemen. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat het financieel interessanter is om bepaalde taken uit te besteden of om bepaalde investeringen te doen. Indien je de tijdswinst kunt inschatten, kun je eenvoudig de terugverdientijd van zo’n investering bepalen. Tegelijkertijd staat het je toe om te leren uit fouten. Op basis van historische gegevens met betrekking tot gepresteerde uren leer je uit deze fouten. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de medewerkers op een druilerige donderdag een groot deel van de dag niksen, kun je bijvoorbeeld een medewerker minder inplannen op de volgende druilerige donderdag.

Bij bijvoorbeeld cateraars is er nog een andere manier waarop urenregistratie horeca-ondernemers wat te bieden heeft. Je krijgt namelijk snel inzicht in hoeveel tijd je investeert in een event. Vaak ben je ook vooraf al met heel veel taken bezig. Wanneer je dit vergelijkt met het gefactureerde bedrag en de ingekochte goederen en voorraden, bepaal je al snel wat je winstmarge is. Dat staat je toe om jouw winstmarge te bewaken en om indien nodig je prijzen aan te passen.

Bewijs voor de Belastingdienst

Ten slotte zal urenregistratie horeca-ondernemers ook om fiscale redenen een gunst bewijzen. Het registreren van uren bewijst dat je echt een ondernemer bent en geen hobbyist. Verschillende voordelen van de Belastingdienst zijn voorbehouden voor echte ondernemers. Daarbij geldt dan ook de eis dat je voldoende uren aannemelijk kan maken. Dit is het zogeheten urencriterium. Door uren te registreren, lever je het nodige bewijs en kom je voor diverse aftrekposten in aanmerking. In de praktijk zal de urenregistratie horeca-ondernemers niks kosten, maar net veel opbrengen.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie