De meerwaarde van urenregistratiesoftware voor de tuinbouwsector

Leestijd: ongeveer 2 minuten 25 maart 2022 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

De tuinbouwsector is een heel arbeidsintensieve sector. Maar het is ook een sector die de vruchten van de digitalisering plukt. Vooral data is voor de sector heel belangrijk. Het staat bedrijven toe om gerichter te telen en om beter gebruik te maken van de voordelen van het klimaat, terwijl de nadelen ervan achterwege worden gelaten. Ook onder meer sensoren, drones en robots worden steeds vaker ingezet. Daarnaast is urenregistratiesoftware ongelofelijk belangrijk.

Het belang van urenregistratiesoftware voor de tuinbouwsector

Urenregistratiesoftware helpt de sector op verschillende manieren. In de eerste plaats is het registreren van uren belangrijk voor de personeelsadministratie en de bedrijfsadministratie. Het zorgt ervoor dat personeel correct wordt verloond en dat er een beroep kan worden gedaan op belastingvoordelen. Daarnaast biedt urenregistratiesoftware waardevolle informatie die kan worden gebruikt bij het optimaliseren van processen en de bezetting, wat dan weer winstvoordelen oplevert.

Er zijn verschillende ontwikkelaars van urenregistratiesoftware die oplossingen aanbieden voor de tuinbouwsector. Vaak is het mogelijk om meer te doen dan louter uren registreren en kan men bijvoorbeeld ook ziekte en verlof boeken. Ook koppelingen met andere softwarepakketten behoort tot de mogelijkheden. Elk urenregistratieprogramma heeft uiteraard eigen unieke kenmerken.

FaceClock: eenvoudige urenregistratiesoftware voor de tuinbouwsector

Een voorbeeld van een populair urenregistratieprogramma voor de tuinbouwsector is FaceClock. Het voordeel van FaceClock is dat werknemers op basis van gezichtsherkenning kunnen inklokken. Dat maakt het inklokken eenvoudiger en zorgt ervoor dat men het ook daadwerkelijk doet en juist doet. Zeker voor de tuinbouwsector, waar er vaak wordt gewerkt met seizoensmedewerkers die de Nederlandse taal en vaak ook de Engelse taal niet machtig zijn, is vereenvoudiging altijd een pluspunt.

Een nadeel van urenregistratiesoftware via gezichtsherkenningssoftware is dat het enkel kan als werknemers akkoord zijn met de verwerking van hun biometrische persoonsgegevens. Opdat hun toestemming geldig zou zijn, moet het vrij worden gegeven en zonder druk van de werkgever. Dat wil zeggen dat er ook een minder ingrijpend alternatief moet worden aangeboden. In de praktijk kom je dan al snel opnieuw uit bij prikklokken met magneetkaarten of -badges.

Andere voorbeelden van urenregistratiesoftware voor de tuinbouwsector

FaceClock is heus niet het enige voorbeeld van urenregistratiesoftware voor de tuinbouwsector. Er zijn talloze andere programma’s die heel geschikt zijn voor deze sector. Een voorbeeld daarvan is HortiTime. Het gaat eigenlijk om een bredere managementtool voor de agrarische sector. Hierbij houd je onder meer het aantal gewerkte uren per perceel, per handeling of per plantensoort bij. Bovenop de basismodule zijn er nog talloze extra modules tegen betaling beschikbaar. Denk aan een takenmodule, een verlofmodule, een goederenmodule en een onderhoudsmodule.

Een ander voorbeeld is Agriware Time, een programma dat eveneens toestaat om gegevens in de kas of op het veld te registreren. De informatie is te koppelen in Business Central 365 en staat je toe om slimmere beslissingen te nemen.

En uiteraard kunnen veel klassiekers op het gebied van urenregistratiesoftware ook in de tuinbouwsector worden ingezet. Denk daarbij aan de populaire urenregistratiesoftware van Silvasoft of van TimeChimp. Ook deze urenregistratieprogramma’s worden door ons aanbevolen.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie