Urenregistratiesoftware bewijst zijn nut in coronatijden

Leestijd: ongeveer 2 minuten 29 januari 2021 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Tijdens deze coronatijden bewijst urenregistratiesoftware nog meer dan ooit welk potentieel het heeft. Urenregistratiesoftware is een belangrijke hulp bij het thuiswerken, maar het kan ook bijdragen aan contact tracing of worden gebruikt om uitzonderingen op de avondklok te staven. Deze vier voorbeelden tonen de mogelijkheden aan.

Urenregistratiesoftware voor thuiswerk in coronatijden

In deze coronatijden werken medewerkers natuurlijk vooral vanuit huis. De controlemogelijkheden nemen daardoor af en het is vaak moeilijk om het overzicht te behouden en te weten wie waaraan werkt. Dankzij urenregistratiesoftware behouden leidinggevenden toch de mogelijkheid om het een en ander na te gaan.

Daarnaast kan urenregistratiesoftware bijdragen aan een betere werk-privébalans, omdat het de nodige flexibiliteit mogelijk maakt. Tegelijkertijd gebruikt men steeds de juiste, actuele informatie voor de salarisverwerking. Eigenlijk kan al dat thuiswerken gewoon niet zonder passende urenregistratiesoftware. We zeiden het al langer, maar de coronapandemie heeft het bewezen.

Wegschrijven van corona-uren in de urenregistratiesoftware

Met urenregistratiesoftware kan een werkgever coulant zijn en toch de controle behouden. Zo gaf Coöperatie SURF U.A. recent nog aan dat zij een speciale categorie met corona-uren hebben ingelast. Hiermee kunnen werknemers in de urenregistratiesoftware ook corona-uren inboeken. Zo’n corona-uren zetten ze bijvoorbeeld in om noodopvang voor de kinderen te voorzien. Van hun werkgever zijn ze niet verplicht om de uren later in te halen, maar ze moeten ze wel registreren. Zo behouden leidinggevenden de controle en is het misbruikrisico beperkter.

Volgens SURF wordt er alvast geen misbruik gemaakt van de vrijheid om corona-uren te registreren. Ze merken op dat het aantal corona-uren stijgt en daalt in functie van het aantal besmettingen in Nederland. Zo viel het aantal corona-uren tijdens de zomermaanden bijna tot nul terug.

Urenregistratiesoftware voor contact tracing

Een aantal leveranciers van urenregistratiesoftware hebben functionaliteiten ingebouwd die handig kunnen zijn in de strijd tegen het coronavirus.

Protime maakt het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om uren te registreren, maar bovendien kunnen werknemers ook aanwezigheden aanvragen op kantoor. Het is namelijk niet altijd mogelijk om thuis te werken. Dankzij deze tool hebben leidinggevenden steeds zicht op de bezettingsgraad. Dreigt het te druk te worden en heeft dit gevolgen voor de veiligheid op de werkvloer? Dan kan men een stop zetten op de aanwezigheidsaanvragen. Daarnaast maken de gegevens het ook mogelijk om eenvoudig aan contact tracing te doen, want er is steeds geweten wie samen op kantoor aanwezig was.

Deze leverancier van urenregistratiesoftware biedt bovendien ook gelijkaardige tools aan voor bezoekers. Bezoekers moeten zich dan registreren en zo is er altijd geweten wanneer ze in het gebouw aanwezig waren. Ook dit kan dan weer vergeleken worden met de aanwezigheid van personeel, wat contact tracing andermaal eenvoudiger maakt.

Urenregistratie als bewijs voor uitzonderingen op de avondklok

Werknemers mogen tijdens de avondklok wel nog naar het werk, maar hebben hiervoor een speciale werkgeversverklaring nodig. Zo’n verklaring moet zo nauwkeurig mogelijk worden ingevuld en bij fraude zijn er natuurlijk sancties mogelijk. Urenregistratiesoftware helpt dan weer te bewijzen dat werknemers wel degelijk op het werk aanwezig waren op het betreffende moment. Dit maakt de bewijslast een stuk eenvoudiger.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Tags:

contact tracing, corona, covid-19

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie