5 tips om van uren betaalde facturen te maken

Leestijd: ongeveer 2 minuten 15 december 2021 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Uit de MKB Barometer blijkt dat het mkb nog steeds sterk afhankelijk is van gefactureerde uren. Maar liefst 40% van de inkomsten zijn het gevolg van uurtje-factuurtje. Het lijkt er dan ook op dat de dienstensector dit model nog een tijdje zal blijven hanteren en dat bedrijven nog niet meteen massaal zullen overstappen op bijvoorbeeld abonnementsformules. Het registreren van de uren is dan ook heel belangrijk, want zonder een goede urenregistratie kan je de uren natuurlijk niet factureren. We geven je vijf tips mee om nog eenvoudiger van uren naar betaalde facturen te evolueren.

Houd de uren concreet bij

Uiteraard blijft het belangrijk om de uren voldoende concreet bij te houden. Registreer dus niet alleen de uren, maar noteer ook duidelijk waaraan de gepresteerde uren zijn besteed. Bij eventuele discussies omtrent de gefactureerde uren sta je dan veel sterker in de schoenen. Regelmatig krijgen we de vraag of het een goed idee is om zo’n detailspecificaties aan de factuur toe te voegen. In de praktijk is het vooral belangrijk om een gulden middenweg te vinden.

Door onduidelijk te zijn, verhoog je enerzijds de kans dat een klant de gepresteerde uren in twijfel trekt. Dit levert nodeloze discussies op. Te gedetailleerd zijn, maakt facturen anderzijds nodeloos ingewikkeld en nodigt de klant uit om over elk detail te discussiëren. Maak daarom gebruik van taakcategorieën waaraan je vervolgens uren toewijst.

Tijdig back-ups maken

Over het algemeen zal er relatief veel tijd verstrijken tussen het uitvoeren van de werkzaamheden en het moment van de facturering. Daarom is het goed bijhouden van de uren heel belangrijk, want op het einde van de rit heb je hier anders geen zicht meer op. Zorg ook voor een back-up, zodat je deze gegevens niet verliest. Wij raden aan om te kiezen voor een SaaS-aanbieder die zelf voor back-ups zorgt. Zo ben je helemaal zeker.

Maak gebruik van een digitale urenstaat

Wil je helemaal transparant zijn? Dan is een digitale urenstaat altijd een goed idee. Bij veel aanbieders is het mogelijk om de klant via een klantportaal live inzicht te bieden in de gepresteerde uren. De klant kan er ook de gepresteerde uren goedkeuren, zodat er nadien geen discussie over hoeft te bestaan. Ook deze vorm van transparantie kan het aantal betwiste facturen sterk terugdringen.

Urenregistratie- en facturatiesoftware combineren

Weet dat er niet alleen slimme tools bestaan om de uren te registreren, maar ook om te factureren. Deze tools zorgen ervoor dat je facturen automatisch worden opgesteld, dat je tijdig factureert en dat facturen goed worden opgevolgd. Bij sommige factuurprogramma’s is het zelfs mogelijk om per project of klant een aparte lay-out te kiezen. Maak gebruik van deze mogelijkheden.

Urenregistratiesoftware vergelijken

Je merkt dat het gebruik van urenregistratiesoftware een groot voordeel is, zeker als uurtje-factuurtje nog steeds een belangrijke bron van inkomsten is. Urenregistratiesoftware maakt het factureren gemakkelijker, voorkomt fouten en voorkomt discussies. Als je nog op zoek bent naar een goed urenregistratieprogramma, kan je onze vergelijkingstool gebruiken. Met behulp van onze vergelijkingstool vind je in een mum van tijd een urenregistratieprogramma dat bij jou past. Geen zin om te vergelijken? Bekijk dan meteen onze top vijf.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie