Zelf een urenregistratie-app maken of toch kiezen voor de cloud?

Leestijd: ongeveer 2 minuten 8 september 2023 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar de meest efficiënte manieren om je administratie en die van je medewerkers bij te houden. Een van de aspecten hiervan is de urenregistratie. Misschien heb je overwogen om zelf een app te maken of te laten maken, bijvoorbeeld met behulp van Power Apps van Microsoft. En misschien twijfel je of een kant-en-klaar urenregistratieprogramma in de cloud meer iets voor jou is. In deze blog duiken we in beide opties en geven we aan wat voor jou de beste keuze is.

Zelf een urenregistratie-app maken

Een van de grootste voordelen van het zelf maken van een urenregistratie-app is natuurlijk dat het gaat om maatwerk en dat het volledig aan jouw unieke behoeften kan worden aangepast. Je hebt de volledige controle over de functionaliteiten en kunt het programma aanpassen aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Power Apps voor Microsoft biedt hierin een veelzijdig platform dat je helpt om zonder al te veel technische kennis toch een applicatie te bouwen.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Het bouwen van een app kost tijd en moeite, vooral als je nog nooit eerder met dergelijke tools hebt gewerkt. Hoewel Power Apps bedoeld is om het proces te vereenvoudigen, kan het alsnog een flinke leercurve hebben. Daarnaast moet je zelf zorgen voor updates en moet je zelf instaan voor het oplossen van eventuele problemen. En laten we niet vergeten dat als jouw bedrijf groeit, je app mogelijk niet schaalbaar is, tenzij je hier van tevoren goed over nadenkt. Je kunt het een en ander uiteraard ook uitbesteden, maar dan moet je rekening houden met een flinke investering.

Een kant-en-klaar urenregistratieprogramma in de cloud

Een urenregistratieprogramma in de cloud kan een goed alternatief zijn. Deze programma’s zijn ontworpen door professionals en worden regelmatig bijgewerkt. Ze zijn vaak goed schaalbaar en bieden diverse functies die specifiek zijn ontworpen voor de behoeften van ondernemers. Bovendien, omdat ze in de cloud draaien, kun je vanaf elke locatie en op elk apparaat je uren registreren.

Een potentiële keerzijde is dat je vastzit aan een maandelijks abonnement. Hoewel dit voor sommige ondernemers als een nadeel kan voelen, moet je wel weten dat dit abonnement vaak inclusief updates, onderhoud en klantenservice is. Een ander mogelijk nadeel is dat je misschien betaalt voor functies die je niet gebruikt. Daarom is het van belang om een programma te kiezen dat past bij jouw bedrijfsgrootte en behoeften.

Voor wie is welke optie geschikt?

Als je specifieke behoeften hebt die niet door bestaande programma’s worden aangeboden of als je veel controle wilt over je urenregistratieproces, dan is het bouwen van je eigen app wellicht de juiste keuze. Voor de meeste ondernemers, vooral ondernemers zonder technische achtergrond of ondernemers die snel en efficiënt aan de slag willen, is een kant-en-klaar urenregistratieprogramma in de cloud de beste keuze. De basisopties van zo’n programma zullen vrijwel altijd volstaan. Het mooie van veel urenregistratieprogramma’s in de cloud is dat je ze vaak gratis kunt uitproberen. Zonder verplichtingen en zonder kosten kun je ontdekken of het programma bij jou past. Waarom zou je deze kans niet grijpen? Probeer een programma uit en ontdek zelf hoe eenvoudig urenregistratie kan zijn.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie