Geld verdienen met je urenregistratie: gids voor ondernemers

Leestijd: ongeveer 2 minuten 22 mei 2023 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en de winst te optimaliseren. Wist je dat je dit ook kunt doen met je urenregistratie? Dit essentiële administratieve onderdeel kan je helpen om inzicht te krijgen in je bedrijfsprocessen, je uurtarief beter te bepalen en fiscale voordelen te benutten. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt doen en welke tools je kunt gebruiken om je uren efficiënt bij te houden.

Urencriterium en fiscale voordelen

Als ondernemer kun je profiteren van diverse fiscale voordelen, zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan het urencriterium. Dit houdt in dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan je onderneming besteedt. Een nauwkeurige urenregistratie helpt te bewijzen dat je aan dit criterium voldoet en om optimaal gebruik te maken van deze fiscale voordelen.

Je uurtarief of kostprijs beter bepalen

Een gedetailleerde urenregistratie biedt je inzicht in hoeveel tijd je aan verschillende taken en projecten besteedt. Zo kun je je uurtarief of kostprijs beter bepalen en ervoor zorgen dat je een eerlijke prijs voor je diensten vraagt. Dit draagt bij aan een gezonde financiële situatie voor je onderneming en zorgt ervoor dat je voldoende winst maakt.

WBSO en innovatie: urenadministratie verplicht

Voor ondernemers die bezig zijn met innovatie en onderzoek, is er de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Als je in aanmerking komt voor deze regeling, krijg je een korting op je loonkosten en andere kosten gerelateerd aan het innovatieproject. In dit geval is een urenadministratie verplicht, zodat je kunt aantonen hoeveel tijd je aan innovatie en onderzoek besteedt.

Efficiënter werken

Door je urenregistratie te analyseren, kun je inzicht krijgen in hoe je efficiënter kunt werken. Misschien ontdek je dat je te veel tijd besteedt aan bepaalde taken of dat je tijd verliest door te veel multitasking. Door je werkwijze aan te passen, kun je je productiviteit verhogen en uiteindelijk meer geld verdienen.

Taken uitbesteden

Een gedetailleerde urenregistratie helpt je om te bepalen welke taken je beter kunt uitbesteden. Als je merkt dat je veel tijd verliest aan administratieve taken of andere klussen die niet direct geld opleveren, is het wellicht verstandig om deze uit te besteden aan een specialist. Zo kun je je focussen op je kerntaken en je winstgevendheid vergroten.

Urenverantwoording bij discussies met klanten

Met een grondige urenregistratie kun je eventuele discussies met klanten over de geleverde diensten en de gefactureerde uren voorkomen. Het biedt een transparant overzicht van het werk dat je hebt verricht, waardoor misverstanden kunnen worden voorkomen en klantrelaties sterk blijven. Ook als het tot een rechtszaak komt, is een urenregistratie een sterk bewijsmiddel.

Bijhouden van een urenregistratie

Het bijhouden van een urenregistratie kan op verschillende manieren. De traditionele manier is het bijhouden van je uren in een schriftje of in Excel. Dit geeft je veel vrijheid in het opzetten van je overzicht, maar het kan tijdrovend zijn en de kans op fouten is groter.

Een andere en meer moderne manier is het gebruik van een urenregistratie-app. Deze apps bieden vaak handige functies, zoals timers, automatische berekeningen en de mogelijkheid om je uren direct te koppelen aan projecten of klanten. Dit maakt het bijhouden van je uren sneller en eenvoudiger. Er zijn talloze apps beschikbaar, dus je kunt er een kiezen die het beste bij jouw behoeften en werkwijze past.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Tags:

urencriterium, WBSO

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie