Ontdek hoe voldoende slapen ervoor zorgt dat je beter presteert

Leestijd: ongeveer 2 minuten 15 januari 2021 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Registreren wanneer je op klantenbezoek gaat, registreren hoelang je bonnetjes scant, registreren bij het uitvoeren van een opdracht … Al dat registreren is wel wat. En dan heb je gedaan met werken en kan je die urenregistratie eindelijk links laten liggen. Toch kan het ook interessant zijn om je nachtrust te registreren. Natuurlijk niet voor de ondernemersaftrek, maar wel om zelf te ontdekken hoe belangrijk een goede nachtrust wel is.

Belang van een goede nachtrust

De slaapkwaliteit en de slaapduur zijn nu eenmaal belangrijke factoren die zowel je fysieke als je mentale gezondheid meebepalen. Wie vaak te weinig slaapt, bouwt slaaptekort op en zal het steeds moeilijker hebben om zich te concentreren. Ook het denkvermogen neemt zienderogen af wanneer je minder slaapt. Hoeveel je dan moet slapen? Daar kunnen experts maar moeilijk een antwoord op geven want dit is voor iedereen verschillend. Sommige mensen hebben voldoende aan zeven uur slaap terwijl anderen na acht uur slaap nog steeds doodmoe zijn. Daarnaast is veel ook afhankelijk van de slaapkwaliteit.

Nachtrust vergelijken met dagprestaties

Je slaap registreren doe je om een antwoord te vinden op bovenstaande en andere vragen. Door een vergelijking te maken tussen je urenregistratie en je slaapregistratie kan je een aantal verbanden leggen. Zo zal je merken dat je door minder te slapen ook minder productief bent en meer tijd nodig hebt om taken klaar te krijgen. Dit is geen oninteressant gegeven want soms kan je net meer gedaan krijgen door minder te werken en meer te slapen.

Wie zijn slaap- en werkritme nauwgezet analyseert, kan bijvoorbeeld achterhalen wat de ideale slaapduur is. Het klinkt misschien te gek voor woorden, maar niet minder dan 64% van de werkenden zegt de impact van slecht slapen op de werkprestaties te voelen, met onder meer klachten als stemmingswisselingen, een verminderd denkvermogen of zelfs meer verzuim. Ook wat dit laatste betreft, is slapen dus een instrument dat ervoor kan zorgen dat je net meer werkt.

Slaapregistratie-apps gebruiken

Slaapregistratiesoftware biedt natuurlijk nog meer mogelijkheden. Dergelijke apps meten hoelang je slaapt en bepalen onder andere op basis van je hartslag, bijvoorbeeld door middel van een smartwatch, hoe diep je slaapt en welke slaapfasen je zoal doormaakt. Zo’n smartwatch is overigens betrouwbarder dan de gemiddelde slaapapp, gaf slaapexpert Winni Hofman recent in de pers nog aan.

Desondanks waarschuwen dezelfde experts ervoor dat dergelijke apps niet zo nauwkeurig zijn als ze laten uitschijnen. Niet voor niets gebruiken slaapexperts elektroden die ze op je hersenpan kleven en geen smartphones die ze onder je hoofdkussen leggen. Toch kan het interessant zijn om inzicht te krijgen in de kwaliteit van je slaap en je slaapbehoefte, waardoor je eenvoudig je conclusies kan trekken.

Op het einde van de rit weet je dus hoeveel slaap je nodig hebt en besef je wat het belang is van een goede nachtrust. En dan mag de slaapapp op de schop. Je prestaties houd je dan weer langdurig bij met goede urenregistratiesoftware. Die software kan je blijvend gebruiken.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie