Laat geen geld liggen en kies voor goede urenregistratiesoftware

Leestijd: ongeveer 2 minuten 26 oktober 2021 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Als een ondernemer geen urenregistratiesoftware gebruikt, is de kans groot dat hij heel wat geld links laat liggen. Dit blijkt onder meer uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Exact. Terwijl urenregistratiesoftware de omzet doet stijgen, doet het de kosten en de belastingen dalen. We leggen het voor je uit.

De winstmarge vergroten

Uren die niet worden geregistreerd, worden niet gefactureerd. En dat kan grote gevolgen hebben voor de omzet van dienstverleners. De Kmo-Barometer 2016 van Exact toonde aan dat gemiddeld 40% van de omzet van dienstverleners gebaseerd is op het aantal uren. Dit onderzoek is intussen al vijf jaar oud en focuste op de Belgische markt, maar er wordt aangenomen dat het nog steeds relevant is en dit ook voor de Nederlandse markt. Dit wil zeggen dat als je al je uren registreert, je correcter en meer factureert.

Met een goede urenregistratie kan je met andere woorden de inkomsten van je onderneming verhogen, maar een goede urenregistratie helpt ook op een andere manier de winstmarge te vergroten: door de kosten te verlagen. Zeker voor wie met personeel werkt, is het belangrijk dat verloonde uren ook daadwerkelijk zijn gepresteerd.

Bovendien helpt een goede urenregistratie je om inzicht te verkrijgen in welke taken je beter zelf doet of uitbesteedt. Tijdrovende klussen die niks opbrengen, kun je bijvoorbeeld beter uitbesteden. Zo blijven er meer winstgevende uren over die je wel factureert. Je merkt het: zonder een goede urenregistratie laat je gemakkelijk geld liggen dat nochtans voor het grijpen ligt.

Minder belastingen betalen

Meer winst overhouden is natuurlijk leuk, maar het betekent ook dat je wellicht meer belastingen moet betalen. Ook hierbij kan een goede urenregistratie je echter helpen. Wie een ondernemer is voor de inkomstenbelasting komt mogelijk in aanmerking voor een aantal soorten ondernemersaftrek. Het gaat bijvoorbeeld om de zelfstandigenaftrek die in 2021 6.670 euro bedraagt. Via de startersaftrek wordt dit verder verhoogd met een extra 2.123 euro.

Voor sommige van deze soorten ondernemersaftrek geldt echter een urencriterium. Dit wil zeggen dat je moet kunnen aantonen dat je in een kalenderjaar minstens 1.225 uren aan je onderneming hebt besteed. Bovendien moet je ook aantonen dat je meer tijd aan je onderneming hebt besteed dan aan je andere werkzaamheden, bijvoorbeeld in loondienst. Er gelden hierbij wel een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld voor wie zwanger is. Ook werd het urencriterium in 2020 en 2021 versoepeld door de coronacrisis.

Strikt genomen is het bijhouden van een urenregistratie niet verplicht en kan je dit ook zonder een urenregistratie aantonen, maar in de praktijk is een goede urenregistratie sterk aan te bevelen. In de rechtspraak zijn er talloze voorbeelden te vinden waarbij een ondernemer zonder een goede urenregistratie het recht op de ondernemersaftrek verloor.

Grijp het geld dat voor het oprapen ligt

Het is niet de vraag wat urenregistratiesoftware kost, maar wel wat het opbrengt. Daarbij is het van cruciaal belang om na te gaan welke tools jij nodig hebt. Op basis hiervan kan je goede urenregistratiesoftware zoeken. Wij helpen je hierbij met behulp van onze zoektool. Met deze tool kan je heel eenvoudig op zoek gaan naar goede urenregistratiesoftware die jou het meeste oplevert.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie