Callcentermedewerkers klagen over slechte urenregistratie. Dit is de oplossing

Leestijd: ongeveer 2 minuten 5 oktober 2020 0 reacties

Tip: gebruik urenregistratie software voor het snel en probleemloos invoeren van uw uren. Top 3:
(1) e-Boekhouden.nl  (2) Timechimp  (3) Watch

Recent raakte bekend dat het callcenterpersoneel dat de GGD-afspraken inplant, uitslagen doorbelt en het bron- en contactenonderzoek uitvoert, honderden euro’s te weinig krijgt uitbetaald. De verloning vindt plaats op basis van de urenregistratie, waarbij de uren via de interne inlogprocedure worden geregistreerd. Vanwege de drukte zijn de computernetwerken echter regelmatig overbelast en dan is inloggen niet mogelijk. Soms duurt dat enkele minuten, maar vaak zelfs tientallen minuten of meerdere uren. Intussen is er van urenregistratie geen sprake. Omdat het personeel vanuit huis werkt, krijgen ze dan vaak ook geen loon hierdoor. Dergelijke situaties zijn echt wel te voorkomen want ze brengen talloze nadelen met zich mee. Hieronder benoemen we ze en we bieden tevens een passende oplossing aan.

Ontevreden medewerkers

Bovenstaand voorbeeld toont aan dat het intern opzetten van urenregistratie een aantal risico’s inhoudt. Wanneer een systeem offline is, lopen de uren per slot van rekening niet verder. Medewerkers kunnen dan vaak ook geen verantwoordelijke bereiken, net omdat het systeem nu eenmaal offline is. Schaduwboekhoudingen zijn daarbij niet ongewoon, net zoals de moeilijke verwerking van de te verlonen uren. Dat zorgt alleen maar voor onnodige frustraties en er is zelfs sprake dat callcenterpersoneel hierdoor is opgestapt. Niet onbegrijpelijk natuurlijk bij een loon van 10 euro per uur met daarbovenop nog enkele onbetaalde uren als bonus.

Oplopende kosten en verloren tijd

Ontevredenheid is slechts een van de nadelen. In de praktijk komen klachten terecht bij verantwoordelijken die schaduwboekhoudingen moeten verifiëren. Net omdat het netwerk het niet doet, wordt dat voor hen heel complex. We gaan heus niet zeggen dat er sprake is van slechte wil, maar in de praktijk wordt het allemaal heel moeilijk, tijdrovend en soms zelfs onmogelijk om dat na te gaan. Die tijd zouden ze natuurlijk ook elders aan kunnen besteden. Houd er daarnaast rekening mee dat ontevreden medewerkers vaak minder productief zijn en dat de kosten voor het vervangen van medewerkers vaak snel oplopen. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van hoe een slechte urenregistratie en verloningsmoeilijkheden werkgevers zuur opbreken.

Boetes door Inspectie SZW

Vervolgens moeten werkgevers zich realiseren dat het correct vergoeden van de gepresteerde uren, ook wanneer er sprake is van overwerk, een must is. Hetzelfde geldt voor het garanderen van pauzes. Dat wordt natuurlijk allemaal heel moeilijk als de urenregistratie een zootje is. Falende systemen zijn voor de Inspectie SZW alvast geen uitvlucht en ze zullen indien nodig torenhoge boetes opleggen.

Urenregistratie in de cloud

Dergelijke problemen vallen nochtans vrij eenvoudig op te lossen door de urenregistratiesoftware in de cloud te laten draaien. Daarbij draait de urenregistratiesoftware op de servers van een externe aanbieder die zorgt voor een optimale uptime. Lokale netwerkoverbelastingen zorgen dan niet meteen voor de drama’s zoals dit bij het callcenterpersoneel wel het geval is. Het enige wat nog nodig is, is een internetverbinding. En als het lokale internetnetwerk het niet doet, kan er desnoods nog worden teruggegrepen naar mobiele internetoplossingen. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare softwareleverancier die zijn beloftes nakomt, maar daar helpen onze reviews je dan weer mee verder.

Vergelijk vandaag nog urenregistratiesoftware en voorkom problemen, oplopende administratiekosten, wrevel en boetes.

Silvasoft urenregistratie

Silvasoft urenregistratie

De best gewaardeerde urenregistratie software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft urenregistratie software € 3,95 p/m
Ongelimiteerd
Incl. mobiele app
30 dagen gratis
(178 reviews)9.7/10
e-Boekhouden.nl urenregistratie software € 9,95 p/m
Starter? Jaar gratis!
Mobiele app
Incl. facturatie
(2 reviews)10.0/10
TimeChimp Basic € 6,00 p/m
14 dagen gratis
Koppelingen
Mobiele app
TimeChimp Business € 10,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief facturatie
Mobiele app
TimeChimp Professional € 13,00 p/m
14 dagen gratis
Inclusief klantenportaal
Inclusief planning

Vergelijk alle urenregistratie software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie